10 Eylül 2020
Daha Aydınlık Odalar İçin Renk Seçimleri

Daha Aydınlık Odalar İçin Renk Seçimleri

Sentetik boya, tinerle inceltilen boya türüdür. Her yüzey üzerinde uygulanabilir. Yani, sadece duvarlarda değil; metallerde, ahşaplarda da uygulayabilirsiniz. Üstelik o malzemelerde daha kalıcı bir etki yaratmaktadır.

Evinizi aydınlık göstermek için nasıl renkler seçmelisiniz?

Evinizi aydınlık göstermek için açık renkler kullanmanız gerektiği kabul görmüş bir gerçektir. Ancak sadece bu yeterli değildir. Evinizin ışık alma durumuna göre seçeceğiniz doğru renklerle evinizi daha aydınlık gösterebilirsiniz. İyi ışık alan bir eviniz varsa koyu renkler bile evinizi aydınlık gösterebilir.

En doğru renkler hangileridir?

Sentetik boya renkleri içerisinde beyazın tüm tonları; gri, sarı, pembe, mavi ve yeşilin tüm açık tonlarını kullanarak evinizi aydınlık göstermeniz çok kolay olacaktır. Yine dekoratif objeler ve mobilyalarla zıt bir ton yakalayarak eviniz ferah bir ambiyansa kavuşacaktır.

Aynalardan faydalanın

Açık tonlarda sentetik boya renkleri ile aydınlık yakalamanın yanı sıra, aynalardan da faydalanabilirsiniz. Odanızın pencereden uzak bir duvarına ayna yerleştirirseniz, ışık yansıması ve evin daha geniş görünmesi ile birlikte aydınlık bir ortam yaratabilirsiniz.