10 Eylül 2020
Artan Boya Nasıl Saklanır?

Artan Boya Nasıl Saklanır?

Evinizi kendiniz boyuyorsanız boya işi bittiğinde artan boyaları saklamanız oldukça önemlidir

Evinizi kendiniz boyuyorsanız boya işi bittiğinde artan boyaları saklamanız oldukça önemlidir. Çünkü hem gerektiğinde düzeltme yapabilmeniz, hem eskidiğinde üstünden geçebilmeniz hem de tasarruf etmenizi sağlar.

Anca büyük boya kutularının saklanması zor olabilir. Bu yüzden artan boyaları saklamak için bazı pratik çözümler geliştirmek durumunda kalırız.

Bu yazımızda bu yöntemler hakkında sizi bilgilendireceğiz:

Artan boyaları saklama konusunda dikkat etmeniz gerekenler:

  1. Boyaya başlamadan önce kullanacağınız boyayı satın almanız gerekeceği için, öncelikle boyayacağınız alanı ölçerek alımı gerçekleştirmelisiniz. Boya bittikten sonra da, kalan boyayı doğru şekilde saklayarak, gerektiğinde kolayca kullanabilirsiniz.
  2. Boya yaparken, boyanın kendi kutusundan değil, aktardığınız farklı bir kovadan alarak boyayın. Bu sayede, artan boyanın bozulmasını engellemiş olursunuz.
  3. Boyayı havanın içeri girmesini engelleyen kapalı kaplarda saklayın. Eğer boyayı yarıya kadar kullandıysanız ve kalanını kutuda saklamak istiyorsanız, boyanın üzerini streç film ile sarın. Kapağını kapatın.
  4. Kutunun yarısından daha az boyanız kaldıysa onu, daha küçük ve sıkı kapaklı bir kaba aktarmanız gerekir. Bu arada, bir önceki maddede bulunan detayların yazdığı bir etiket hazırlamayı da unutmayın.
  5. Boyanın en iyi şekilde saklanması için sabit bir sıcaklıkta boyayı güneş ışığından ve buzlanmadan uzak tutmak gerekir. Bir garaj ya da kulübe boya için idealdir. Eğer hava durumu ile ilgili endişeleriniz varsa boya evde, karanlık bir dolap içerisinde de saklanabilir.
  6. Daha sonra boyanın ve üreticisinin adını, renk ismini ya da kodunu ve son kullanım tarihini belirten bir etiket hazırlayıp üstüne yapıştırın.Kolay referans için etiketin üzerine fırça ile boyanın rengini de verebilirsiniz.

Bu noktalara dikkat ederek artan boyaları uzun süre saklayabilirsiniz. Aynı zamanda için çok fazla yer ayırmak zorunda da kalmamış olursunuz.

Artan boyaları plastik saklama kaplarına aktararak, duvarlarınıza gerektiğinde rötüş yapabilmek için boyanız elinizin altında olacak ve boyaları saklamanız da kaplayacağı yer küçüldüğü için çok daha kolay olacak.